Cosa’da Nasıl Akıllı Kurulum Yaparım?

Cosa
COSA Smart Thermostat | Blog
2 min readFeb 12, 2016

--

Çok basit.

Önce Cosa mobil aplikasyonunu indirin.

Ardından Kullanıcı Kaydı oluşturun. (İsim, E-posta Adresi, Parola)

02

Elinizde bir kullanıcı kaydı var ise harika, bizdensiniz. Kullanıcı Girişi butonu ile giriş yapabilirsiniz demektir bu. Dilerseniz Parolamı Sıfırla seçeneği ile yeni bir şifre alabilirsiniz.

03

Sonraki adımda ‘Ev Oluştur’ seçeneği ile evinizin lokasyonunu ve adını belirleyin. Unutmayın, haritadan evin konumunu seçmeniz demek size otomatik kontrol modunun kullanımı ve dış hava durumu bilgilerinin Cosa tarafından en doğru şekilde aktarılması demektir.

cosa akıllı kurulum 02

Evinizin lokasyonunu oluşturdunuz, adını girdiniz. Sonraki adıma geçebilmeniz için sağ altta yer alan ‘ileri’ye tıklamanız yeterli.

cosa akıllı kurulum 03

Bu adım, Cosa İstasyon kurulumunuzun yapıldığı ve internet erişiminin sağlandığı adımdır. Cosa İstasyon’a enerji verin. Sağ alttaki pembe butona tıklayın.

07

Şimdi Cosa ağına bağlanın ve uygulamaya geri dönüp akıllı kuruluma devam edin. Sayfanın sağ alt kısmında bulunan Wifi simgesine tıklamadan önce ağ ayarlarınızı kontrol ederek DNS ayarlarınızın otomatik olarak alındığından emin olun.

Bu aşamada ‘Cosa’ya Bağlanamadı’ uyarısı aldıysanız lütfen DNS ayarlarınızı kontrol edin.

09

Eğer böyle bir uyarı almadıysanız Cosa İstasyon evinizin internetine bağlanacaktır. Bağlandığında çıkacak olan sıralı listeden evinizin kablosuz ağ adı ne ise ona tıklayın ve kablosuz ağ şifrenizi girin.

10

Uygulama ekranında ‘Kurulum Tamamlanıyor’ cümlesini göreceksiniz. Bu aşamada kablosuz ağınız kesilecektir. Sonrasında yeniden telefon veya bilgisayarınızın internet bağlantısını sağlayın.

Kurulumunuz tamamlandı.

Cosa aplikasyonunun içinde şimdi keyifle gezinebilir ve size ve evinize sunduğu ayrıcaklıkları keşfedebilirsiniz.

--

--