Klima Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 6 İpucu

Cosa
COSA Smart Thermostat | Blog
3 min readMay 23, 2017

--

Önümüz yaz, bunaltıcı sıcaklar yakında… Yaz deyince aklımıza ilk gelen şeylerden birisi klima. Siz de bu yaz bir klima sahibi olmayı düşünüyorsanız, aşağıdaki tavsiyelerimizi gözden geçirmenizde fayda var:

- Öncelikle klimayı taktıracağınız yeri çok iyi analiz etmeniz gerekiyor. Ortamın büyüklüğü, pencerelerin konumu, ortamdaki kişi sayısını değerlendirip bu kriterlere uygun bir klima almanız gerekmektedir. Hatta mümkünse klima seçimi için yetkili bir makine mühendisinden yardım almanızda fayda var.

- Klima satın alırken, ucuz diye aldığınız klima uzun vadede size çok pahalıya gelebilir. Çünkü ucuz diye aldığınız klima, ortamı yeterince soğutamayacağı için sürekli enerji harcayacak, bu durum ay sonunda yüklü bir elektrik faturasına neden olacak.

- Klimanızı satın alırken enerji verim oranı yüksek ve A enerji sınıfı olanı tercih ediniz. Çünkü iç ortamdan dış ortama, dış ortamda iç ortama havayı aktarırken harcadığı enerjinin elektrik enerjisi oranı olan enerji verim oranı(EER) veya ısıtma verim oranı(COP) kat sayılarının yüksek olanları tercih edin. Bu oranlar yüksek olduğunda cihaz daha verimli çalışır.

- Şayet klimanızı ısıtma içinde kullanacaksanız İnverter olmasına dikkat edin. İnverter klimalar, hem ısıtma hem soğutma bakımından diğer tip klimalara göre daha iyi performans gösterir. İnverter klimaların içerisinde bulunan hava kompresörü cihazın bulunduğu ortamın ihtiyacına göre çalışma şeklini kendi ayarlar. Yani ortamın sıcaklığı ayarladığınız seviyeye geldiğinde klima daha yavaş çalışır ya da durur. Bulunduğu mekandaki en ufak ısı değişimini bile otomatik olarak algılayıp, kompresöre sinyal gönderir ve kompresör tekrar eski hızıyla hava üflemeye başlar. Bu da inverter siz klimalara göre yıllık yüzde 40’a varan enerji tasarrufu sağlar.

- Klimayı kullanacağınız ortamın nem dengesini iyi ayarlayabilmek için nem alma özelliği olan bir cihaz tercih edin. Bu özellikteki klimalar ortamı aşırı soğutmadan nem seviyesini korur. Nem oranının yüksek olduğu dönemlerde ortamın nemini kolaylıkla alabilirsiniz.

- Klimanın filtre donanımlarını iyi araştırın. Bazı cihazların filtreleri sadece havadaki toz ve polen parçacıklarını tutma işlemini görür. Fakat daha gelişmiş teknolojiye sahip cihazlardaki filtreler, bu parçacıkların protein yapısını bozarak alerjin etkilerini bozar.

- Alacağınız klimanın markası çok önemlidir. Kurulum aşamasında veya herhangi bir sorun ile karşılaştığınızda her zaman ulaşabileceğiniz yaygın servis ağının olması cihazı satın alma sürecinden sonraki dönemde de rahat etmenizi sağlar.

- Alacağınız klimayla birlikte tasarruf ve konfor sağlamak için Cosa Akıllı Klima Paketi’ni de satın almanızı tavsiye ederiz. Akıllı özellikleri sayesinde siz eve gelmeden evi serinletir, evden çıktığınızda klimanızı kapatır. Uyku ve ev modlarıyla evinizin ısısını düzenler ve istediğiniz konfor düzeyinde tutar. Klimanızın aşırı çalışmasını önleyerek verimliliği arttırır. Bu sayede klimanızın elektrik tüketiminden %40'a varan tasarruf etmenizi sağlar.

Anahtar Teslim Cosa fırsatından faydalanmak ve detaylı bilgi edinmek için websitemizdeki formu doldurun, sizi arayalım.

--

--