Yeni Cosa, Yeni Deneyim, Yeni Bir Akıllı Dünya

Cosa
COSA Smart Thermostat | Blog
2 min readJun 8, 2018

--

İTÜ Enerji Teknokenti’nde geliştirilen, tasarımından üretimine %100 yerli olan ve bundan yaklaşık üç yıl önce ilk kullanıcıları ile buluşan Cosa Akıllı Oda Termostatı, kombi kullanıcıları için vazgeçilmez bir deneyim sunmuştu. Öyle ki, dış hava sıcaklığı ne olursa olsun evlerinin sıcaklığı hep konforlu hissettikleri sıcaklıkta sabit kalmasının ötesinde faturalarında da %30’lara varan tasarruf sağlamışlardı. Hatta, Cosa olmayan bir dünyada kombilerini nasıl kullandıklarını hatırlamayan, çok soğuk havalarda evlerini ısıtmak için geceleri pijamaları ile balkondaki kombilerine kadar gitmek zorunda kaldıklarını hatırlayan kullanıcılar, Cosa’nın sağladığı tasarruftan da öte yattıkları yerden cep telefonları aracılığıyla kombilerini yönetebiliyor olmanın getirdiği konfor sayesinde bu vazgeçilmez deneyimin keyfini süregeldiler. Cosa piyasaya çıktığı ilk günden bu yana on binlerce eve girerek bu deneyimi yüz binlere yaşattı ve hala da yaşatmaya devam ediyor.

İlerleyen zamanda Cosa, kombilerimizi akıllandırmanın ötesine geçerek yazları da serinlememizi sağlayan klimalarımızı da akıllandırarak sadece kışın kullanılan akıllı bir oda termostatı olmaktan çıkıp, aynı cihaz ile klimalarımızı da yönetebildiğimiz ve bu konuda dünyada bir ilke imza atmış bir ürün halini aldı. Özetle, kışın kombilerimizi yönetmemizi sağlayan Cosa, donanımsal bazı yenilikler ile bulunduğu odadaki klimalarımızı da yönetebilen, böylece tüm yıl boyunca hem konforlu hem de tasarruflu yaşamamıza olanak sağlayan bir teknolojiye dönüştü.

Şimdi ise, bu üç yılda edinilen bilgi birikimi, piyasa ihtiyaçları ve değerli kullanıcılarımızdan gelen geri bildirimler bizlere müşterilerimize daha da iyi bir müşteri deneyimi yaşatma motivasyonu verdi ve yeni Cosa’yı geliştirmeye karar verdik. Yaklaşık son bir yıldır da yeni Cosa için çalışıyoruz ve artık yeni Cosa çok yakında kullanıcılarımızın beğenisine sunulacak. Hatta bunun ötesinde yeni Cosa ile yurt dışı pazarlarına açılarak, yerli ürünümüz yabancı pazarlarda da kullanılmaya başlanacak.

Yeni Cosa’da ne yenilikler var?

Öncelikle Cosa’nın ilk versiyonundaki tüm özellikler yeni Cosa’da da olacak tabii ki. Fazlası var azı yok diyelim. Örneğin artık Cosa’nın bir LED ekranı olacak. Bu ekran sayesinde evde iken klasik bir oda termostatı gibi, ancak klasik bir oda termostatının sahip olduğu tüm kullanım zorluklarından arındırılmış olarak internet bağlantısına gerek duymaksızın kullanılabilecek. Üzerindeki dokunmatik yüzeyleri sayesinde tüm ayarlar kolayca yapılabilecek. Duvar aparatı ile duvara asılabilen, masa aparatı ile masada kullanılabilen bir esnekliğe sahip olacak. Dolayısıyla, halihazırda oda termostatı olan kombi kullanıcıları mevcut termostatları ile Cosa’yı değiştirebilecekler. Bu yüzden yeni Cosa, pilli çalışacak şekilde geliştirildi. Yani yeni Cosa’yı ister pille, ister adaptör ile çalıştırma seçenekleri mevcut. Öte yandan, klimalarımızı kontrol edebilme altyapısına da sahip olacak.

--

--